14 oktober 2016
18:45

Jitex U

Referat: Landvetter IF Röd - Jitex U

Näst sista matchen i serien och vi ville hålla vår svit utan förlust sedan augusti men Landvetter borta blev en tuff uppgift. Som väntat sätter Landvetter högsta fart från början och vi är inte riktigt med på noterna idag. Redan i första minuten får Landvetter öppet läge men Emelie är bra med och räddar ett skott från nära håll. Men i 4e minuten tar Landvetter ledningen efter ett uppspel på vänsterkanten och sedan in i mitten där skottet går utom räckhåll för Emelie denna gången.
Landvetter är bäst i början och vi får kämpa lite i uppförsbacke. Framför allt är det passningsspelet som inte funkar idag, vi slår bort alldeles för många passnigar i uppspelsfasen i första halvlek och när Landvetter tar bollen är de snabba att ställa om. Vi jobbar på och jämnar ut matchen ju längre den går och mot slutet av första halvlek har vi spelat oss fram till en del bra lägen men Landvetters duktiga målvakt eller en hemmaförsvarare är i vägen. Särskilt vid ett tillfälle får vi ett skottläge i straffområdet efter ett missat uppspel av målvakten men hon reparerar snabbt misstaget med en bra räddning på skottet.
0-1 i halvlek och känslan är ändå att vi tar över allt mer.
I andra halvlek radar vi upp fina uppspel på löpande backar och ytterforwards och kommer till en del inlägg och till slut även en del skott men de går utanför eller på täckande Landvetterförsvarare. Landvetter-anfallen kommer inte lika tätt nu men när de kommer är de inte helt ofarliga.
Landvetter var bättre än oss i första men i andra halvlek är det vi som för matchen. Därför blir det en kalldusch när vi tappar boll utanför straffområdet då Landvetter sticker upp i 80e minuten och de lägger en lyra över Emelie, 2-0 till hemmalaget.
Men vi ger inte upp, fortsätter trycka på och får ett skottläge utanför straffområdet som resulterar i en reducering, 2-1 och två minuter kvar. Vi på kanten tror kankse inte riktigt att det skall räcka till men när vi friställer en ytterforward men ett instick tror vi ändå på en kvittering i sista minuten. Men skottet gåt rakt på målvakten och försluten är ett faktum.
Idag får vi det inte riktigt att stämma och det är framför allt passningsspelet som inte är tillräckligt bra. Men vi jobbar och sliter och blir bättre i andra halvlek då vi också tar över matchen. Oavgjort och 1 poäng borde vi åtminstone fått med oss hem från Landvetter idag men ibland vill det sig inte.
Nu laddar vi om för sista matchen i serien mot zenith hemma på tisdag. Bra kämpat tjejer.